Toolkit Duurzame voeding in de zorg
Deze toolkit, ontwikkeld door het Radboud MC, bevat vier thema's: Voedselverspilling; CO2-uitstoot; Duurzame voeding voor personeel en bezoekers, en Duurzame voeding voor patiënten. Binnen elk thema wordt ingegaan op Waarom, Hoe dan en Aan het werk.
Voedselsystemen zijn verantwoordelijk voor eenderde van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen. Elke kilo voedsel die niet verspild wordt is 100% winst voor het milieu. Geen verspilling betekent acht tot tien procent minder uitstoot (ICCP, 2020).
De verschuiving naar een voedingspatroon met 60% plantaardige en 40% dierlijke eiwitten is goed voor de gezondheid van de meeste Nederlanders, m.u.v. kwetsbare personen. Daarom in deze toolkit naast informatie over de eiwittransitie ook aandacht voor eiwit- en energierijk voeding voor patiënten.
In deze toolkit veel praktische tips en voorbeelden.
Download de toolkit Duurzame voeding in de zorg
De toolkit kwam tot stand in samenwerking met het NFU/VWS.