Ga naar de hoofdinhoud

Het Groeilemniscaat | Stichting Eten en Welzijn

Een trainingsmethode om team-based zorgmedewerkers te leren hoe je balans kunt zoeken tussen de wensen van de individuele bewoner/patiënt en de professionele verantwoordelijkheid. Wat doe je als een bewoner niet gezond eet, het eten niet lekker vindt of eten weggooit? 

De methode werkt met op maat gesneden, direct toepasbare oplossingen en behandelen stap voor stap praktijkproblemen. Zo leert het zorgteam samen en neemt het samen besluiten. Toepasbaar binnen ziekenhuizen en langdurige zorg.

Wat levert het op?

  • Betere afstemming op de wensen van cliënten/patiënten

  • Beter kunnen inspelen op belemmeringen bij de maaltijden (bv bij slikproblemen)

  • Professionalisering

  • Hogere cliënt/patiënttevredenheid

  • Meer aandacht voor eten en drinken

  • Duurzame implementatie 

  • Betere samenwerking

  • Meer werkplezier

  • Meer besluitvaardigheid

  • Bewustwording thema eten en welzijn

  • Besparing van tijd en geld

 

Naar het Groeilemniscaat