Ga naar de hoofdinhoud

Zorgbranches ontwikkelen Toolkit Duurzaamheid

Om zorgorganisaties in hun sector te ondersteunen bij het halen van de duurzaamheidsdoelstellingen hebben de zorgbranches Actiz, de Nederlandse ggz en VGN een Toolkit Duurzaamheid ontwikkeld. De toolkit geeft zorgorganisaties concrete handvatten om met verduurzamen aan de slag te gaan. De stevige verduurzamingsopgave vraagt namelijk om onmiddellijke actie en versnelling.

Inhoud Toolkit Duurzaamheid

De toolkit bevat specifieke informatie over verplichtingen en wetgeving, hulpmiddelen voor verduurzaming, inspirerende voorbeelden en handige websites. De vijf thema’s van de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg vormen het uitgangspunt. Zo staan de voorbeelden, handige websites en concrete acties per thema op één plek. De toolkit is een basisdocument dat zorgorganisaties kan helpen bij het verder invullen van de duurzaamheidsstrategie.

Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

De Green Deal Duurzame Zorg 3.0 vormt de basis. De branches ondertekenden deze in 2022 en ontwikkelden met elkaar de toolkit. Op dit moment is de zorgsector verantwoordelijk voor zeven procent van de CO2-uitstoot in Nederland. Om de CO2-uitstoot terug te dringen is van belang dat alle zorgorganisaties hun bijdrage leveren aan de opgave om onze samenleving te verduurzamen.

Links naar de Toolkits Duurzaamheid per branche

Je vindt de toolkits ook bij Kennisbronnen algemeen

toolkits-duurzaamheid_banner