Ga naar de hoofdinhoud

Nieuwe ronde DUMAVA-subsidieregeling

Op 3 juni 2024 opent de derde ronde van de DUMAVA-regeling. Deze regeling komt eigenaren van bestaand maatschappelijk vastgoed die willen verduurzamen tegemoet in de kosten. Vanaf 20 mei 2024 is het mogelijk om een conceptaanvraag klaar te zetten in MijnRVO. De aanvraag kan vanaf 3 juni ingediend worden. Als het budget wordt overschreden, dan wordt geloot onder alle ingediende aanvragen die dag.
 Let op, BZK heeft de regeling 4 mei jl aangepast en de zorg kan alleen voor integrale projecten nog DUMAVA aanvragen.

Subsidieplafond

Het subsidieplafond is vastgesteld op € 237,5 miljoen. Daarnaast wordt er eind april door het demissionaire kabinet besloten of de subsidie wordt verhoogd met € 150 miljoen, in de hoop dat loting dan niet nodig is.

Gewijzigde regeling

De regeling is gewijzigd om maatschappelijk vastgoed sneller en efficiënter te verduurzamen. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Het wordt financieel aantrekkelijker om grotere duurzaamheidsstappen te maken.
  • Meer aanvragers kunnen subsidie ontvangen, omdat het maximale subsidiebedrag per aanvrager verlaagd is naar € 1,5 miljoen.
  • 70% van het totale budget is bestemd voor integrale renovaties.
  • De officiële maatregelenlijst is aangepast. Het wordt bijvoorbeeld makkelijker om te investeren in energieopslag en de voorwaarden voor PV-panelen zijn aangescherpt.

Bekijk hier de laatste maatregelenlijst Maatregelenlijst-DUMAVA-2024.pdf

De gewijzigde regeling DUMAVA is gepubliceerd in de Staatscourant: Staatscourant 2024, 5509 | Overheid.nl > Officiële bekendmakingen