Ga naar de hoofdinhoud

Minister van Medische Zorg reikt 500e certificaat Milieuthermometer Zorg uit

Op 25 april 2024 ontvingen bestuurder Teunis Stoop en duurzaamheidscoördinator Annet Schneider van ouderenzorgorganisatie Cedrah het 500e certificaat van de Milieuthermometer Zorg uit handen van minister Pia Dijkstra.

Dit gebeurde tijdens de lustrumbijeenkomst van vereniging Milieu Platform Zorgsector (MPZ), die haar 30e verjaardag vierde samen met ruim 150 leden en andere betrokkenen. De minister sprak lovende woorden over een milieumanagementsysteem als de Milieuthermometer Zorg dat mede bijdraagt aan een groene golf in de zorgsector.

 Milieuthermometer Zorg

De Milieuthermometer Zorg is het meest zorgspecifieke milieumanagementsysteem om doelgericht te werken aan duurzame zorg. Zorgorganisaties maken hiermee hun aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. Met de Milieuthermometer Zorg krijgt de directie beschikking over een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor personeelsleden, cliënten, bezoekers en belanghebbenden zoals zorgverzekeraars, gemeenten en bevoegd gezag.

Meer informatie over de Milieuthermometer Zorg.  

MPZ-Minister Dijkstra reikt 500ste certificaat uit

V.l.n.r.: Adriaan van Engelen (directeur Milieu Platform Zorgsector), minister Dijkstra, Teunis Stoop (raad van bestuur Cedrah), Annet Schneider (duurzaamheidscoördinator  Cedrah). Foto: Milieu Platform Zorgsector | Mel Boas