Ga naar de hoofdinhoud

Campagne Zorg voor Energie 2024

Techniek, gedrag en draagvlak zijn nodig voor de energietransitie. Elke zorgmedewerker en cliënt kan hier een steentje aan bijdragen, maar moet er soms vriendelijk aan herinnerd worden. Daarom faciliteren Expertisecentrum Verduurzaming Zorg en Milieu Platform Zorgsector ook dit najaar de campagne Zorg voor Energie (7 t/m 11 oktober) onder de noemer ‘de kracht van herhaling’. Met elkaar werken aan bewust gedrag en flink besparen op energiekosten. 

Staat 7 t/m 11 oktober op de activiteitenkalender van jouw organisatie?
Zet de campagneweek in de activiteitenkalender van jouw organisatie, stem af met je communicatie-collega’s en meld je organisatie NU aan. Zorgaanbieders die meedoen krijgen gratis een online toolkit met campagnematerialen, een draaiboek en een campagnevlag (alleen voor nieuwe deelnemers).

Doel campagne

De zorgsector gebruikt veel energie. Dat past niet bij onze gezamenlijke ambitie om duurzame zorg te stimuleren. Doel van de campagne is het creëren van blijvende draagvlak bij en betrokkenheid van álle zorgmedewerkers bij de CO2-routekaartaanpak om te werken naar een fossielvrije en energiezuinige vastgoedportefeuille.

Ontwikkeling online campagnetoolkit

De bestaande toolkit met campagnematerialen gaan we actualiseren en aanvullen waar nodig. Deze is uiterlijk 1 augustus beschikbaar. Denk aan posters met bespaartips voor op het werk en thuis, animaties, campagnekrantje voor op de leestafel, woordzoekers en nog meer. Ook is er voor iedere nieuwe deelnemer een campagnevlag beschikbaar. Heb je in 2023 meegedaan? Dan kun je de vlag opnieuw gebruiken.

 

De aanmeldingen stromen binnen: de teller staat nu op bijna 100 deelnemers. Weten wie? Bekijk het deelnemersoverzicht.

De energiecampagne is een initiatief van Expertisecentrum Verduurzaming Zorg in samenwerking met Milieu Platform Zorgsector en de zorgbranches: ActiZ | de Nederlandse ggz | Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland | Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen | Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra.

zorg voor energie 2024-1